Retrofilm

Till min stora glädje upptäckte jag att SVT:s öppna arkiv har en avdelning för journalfilm.
Jag kände mig lite nostalgisk efter en värld jag aldrig upplevde – jag tänker mig att det bättre förr). Det var en enklare tid, då män var män, kvinnor var kvinnor och alla trodde att dessa sociala konstruktioner skulle vara för evigt.Amerikansk Permanent

NYA AMERIKANSKA PERMANENTEN: Små flaskor från Amerikatt blir räddningen för fåfänga karlar som vill locka med lockar!

 
Damfotboll 1917

KVINNLIG FOTBOLL I GÄVLE: Redan 1917 var damerna ute och spelade fotboll – trots att de inte borde! Möjligtvis hade de betalt i autograferade cyklar redan då.

 
Simfrämjande Män

SIMFRÄMJANDETS MORGONBADARKLUBB: För att vuxna män gör saker tillsammans. Som att hoppa trampolin under morgonbadet.

Se fler journalfilmer från SVT och förlora dig i en försvunnen värld! Skåda herrmode på Skansen, bli informerad om den första lagstadgade semestern i Sverige och kolla på skinnknuttar i Nybohov och mycket mer.