Länksamling 2014:33 (Sommarsynops #2)

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott.

Sommaren är slut, oväder och andra främmande element har dragit sig in från den stora Atlanten. Sommaren är bekant kort, och eftersom det mesta glöms bort finns nu åter länksamlingen här – men kanske bara i dag. Men, nog om det, för visst hände det saker under sommaren! Det här är andra delen, mestadels bestående av konst och andra verklighetsförvridande verk.För det första: Nej, det är inte bara du – Företagsloggorna ser verkligen likadana ut. (Glöm inte att runda hörnen, folk ääälskar det). (gtgraphics)

Fefo Bouvier tog sommarens coolaste bild av livet, universum och allting. (twistedsifter)

Fast på en mycket hedervärd andraplats kom Makoto Azuma som fotade blommor i stratosfären. (thisiscolossal)

Samtidigt fick en ung man i England fick lära sig att det är olagligt att låtsas vara ett spöke på kyrkogårdar. (arbroath)

På tal om Anglosaxiska spöken, kolla in Irlands samtida spökstäder! (slate) (via boingboing)

Eller peppa upp dig med änglalika luftfoton från Island. (thisiscolossal)

Fast min personliga favorit under sommaren var nog ändå Ben Ridgways ”Cosmic Flower Unfolding”. (boingboing)

Alla klarade inte av skolstarten, men få misslyckades så totalt som den här byxlösa och kraftigt berusade kvinnan. (arbroath)

Något anmärkningsmärkt var byxlös berusning inte med på listan över saker som kunde få dig inlagd på mentalsjukhus under 1800-talet. (joannecasey)

Här hemma i Sverige har Johannes Heldén & Håkan Jonson ett intressant projekt på gång. (textevolution)

Veckans musik: ”It’s Only (DJ Koze Remix)”, Herbert. Ljuvlig, lagom melankolisk bakismusik att hålla rullande mellan kropp och skäl försöker återhämta sig från helgens excesser.

Would you like to know more?
Fortsätt till Sommarsynops #3 & Sommarsynops #4..