Länksamling 2014:38

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott.


Man ställer upp på att få halsen uppskuren för att låta en helig man bevisa att han kan återuppliva de döda. Du kan ju gissa hur det slutade. (arbroath)

Arkeologer har hittat fler gaskammare i Sobibor. (reuters) (via io9)

Äntligen kan vi börja 3D-skriva i rymden! Inte så häftigt i sig, men ett steg på vägen till framtida rymdfabriker. (singularityhub)

Supersexig video om vår kropp genom magnetresonanta ögon. Bonus: Inkluderar samlag. (lostateminor)

Du visste säkert att getingar är kapabla att kontrollera ett annat djurs tankar. Men visste du att de för flera eoner sedan även förslavade virus? (io9)

Fyra nu levande djur som är över 500 miljoner år gamla. Det vill säga att de fanns här innan det första trädet fanns. (twistedsifter)

Och som det inte var nog verkar det som att nästan hälften av allt vatten som finns på jorden är äldre än solen. (newscientist)

Tja, den goda nyheten är att folk inte är så dumma som alla säger att vi är. Den dåliga nyheten är att vi är fortfarande rätt dumma. (aeon)

Harvard Business Review listar VD:ars inkomstdiskrepanser. Sverige klarar sig bra, de rikaste har bara runt 40 gånger mer lön än vad de förtjänar. (harvard business review) (via fastcodesign)

Hugh Everett, mannen som ”upptäckte” vårt multiversum och senare anställdes av Pentagon för att oroa sig för fullskaligt kärnvapenkrig i oändliga universum. (newscientist)

Idag tycker vi att Första Världskrigets skyttegravstaktik var idiotisk, men hemskt nog kan det ha varit den smartaste taktiken. Ja, bortsett från att sluta fred, förstås. (io9)

Dagens ungdom! Lata, ouppfostrade, omoraliska slynglar som pratar för jävligt – och de har hållt på sådär i över 2000 år! (mentalfloss)


Veckans musik: ”Mr. E’s Beautiful Blues”, Eels. Höstruskspepp signerad Mark Oliver Everett. Ja, son till ovan nämnda Everett.


Två australiska grodmunnar (via ihaveseenthewholeoftheinternet)
Två australiska grodmunnar (via ihaveseenthewholeoftheinternet)
(via thecuriousbrain)
Ursäkta kyparen, det är lite kosmos i mitt kaffe… (via thecuriousbrain)