Länksamling 2014:41

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott. Hösten har dragit in och folk faller in i grådaskets glömska. Det har varit en relativt händelselös vecka i världsnyheter (Ebola!), så veckans länksamling fylls ut av konst.


(via io9)
Vilket rekord! Vår planet upplevde precis den varmaste halvårsperioden någonsin. (via io9)

Vilket innebär att vi kommer att få se fler videor som den här från tsunamin i Japan 2011. (youtube) (via boingboing)

Men oroa dig inte. Facebook vill hjälpa dig att klara dig genom naturkatastrofer — men kommer gissningsvis att tvinga dig att betygsätta skräckupplevelsen. (lifehacker).

Under veckan återvände Boeings ”topphemliga” X-37B oskadd till jorden, förmodligen klar med vad det än var den gjorde i rymden. (quartz)

Vilket fick Lockheed Martin att berätta om sina planer för att bygga en fusionsreaktor. (io9)

Visst är det konstigt att fracking är så hårt kritiserat, trots att de inte ens använder kärnvapen… längre. (vice)

Freak show! Härligt obehagliga illustrationer av missfoster, monster och andra människor från De Monstris (1665). (publicdomainreview) (via dangerousminds)

Men min favorit den här veckan var att läsa om Olof Rudbeck (1630–1702), mest känd för att ha kartlagt lymfsystemet, men som till min förtjusning också drev tesen att Sverige, hjältarnas land, i själva verket var civilisationens vagga. (io9)

På tal om kärnvapen och mutationer… Project Gutenberg har släppt foto och kartor från Trinity Site. (airshipdaily)

Och i gamla goda Tennessee får gravida kvinnor längre fängelsestraff, förmodligen för att hon behöver begå brott för två. (vice)

Så det vettigaste är förmodligen att göra som mannen som gömde sig för polisen… i sitt eget hus. I hela 17 år! (arbroath)


Veckans musik: ”Life/Universe”, Detektivbyrån. För att inget säger höstmys riktigt på samma sätt som malande basgång och glockenspiel.


Hua Tunan

http://huatunan.tumblr.com/


Klaus Kemp

http://www.diatoms.co.uk/


Kevin Weir

http://fluxmachine.tumblr.com/


Mattias Adolfsson

http://mattiasshop.blogspot.se/


Giuseppe Randazzo