Länksamling 2015:06

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott.Allt är tillåtet i krig och reklam: Gawker kapade Coca-Colas kampanj i en vild kamp. (theguardian)

Kränkt och inskränkt, men inte ens i Österrike lyckas PEGIDA dölja sin bruna skjortor. (vice)

Kan virtuella kroppsbyten ge dem högre empatisk kapacitet? Fingrarna i en kühnengruß för det. (discover)

På tal om en handlingskraftig höger: TTiP är på väg igenom, så nu kanske folket äntligen kan få reda på exakt hur stor grisen är? (salon)

Nu är det avgjort. Efter 20 år har internationell domstol beslutat att ett massmord på 8000 människor faktiskt är folkmord. Därav namnet ”Massakern i Srebrenica”. (theconversation)

På tal om brott mot mänskliga rättigheter. Ryssland steppar upp mot sina oliktänkande. (quartz)

Englands presenterade sin nya Psy corps i veckan, så nu vill svenska försvaret också ha. Anställ mig! Jag vet redan det viktigaste: Trust the Corps. The Corps is your friend. (theconversation)

Shake it off! Umeå universitet kan ha hittat ett sätta att stoppa Parkinson. (kemivarldenbiotech)

Tyska forskare är på väg att göra djurförsök onödiga – genom att testa direkt på klonade mikrochipsmänniskor. (singularityhub)

Medan andra forskare har skådat framtiden – och den är lika testosteronstinn som Malcolm Tucker. (fusion)

Ny behandling för endometrios kan minska miljoner kvinnors lidande, förhindra en infertilitetsapokalyps. (newscientist)

En fascinerade studie som visar hur befolkningsspridning leder till att språk och genetik utvecklas symbiotiskt. (quartz)

Evolution är mållös. Säga vad man vill om ISIS, men de bangar inte för att korsfästa barn. Bokstavligt talat. (huffingtonpost)

Jihad me at hello. Soldater som inte kortfäster barn eller säljer dem som sexslavar blir lurade av datingsajter. (arstechnica)

Allt detta gör att man kan ställa sig frågan: Vilken religion kommer att vara först med att framgångsrikt konvertera en AI? (gizmodo)

Vad fan jorde han? Beroendeframkallande Google Earth Pro har blivit gratis! (boingboing)

En kinesisk tonåring skar av sig handen för att få bukt med sitt internetberoende, något som givetvis gjorde honom till internetkändis. (odditycentral)

Veckans glada historia blir Margaret Sanger, kvinnan som lärde kvinnor om blommor och bin, på den tiden då blommor och bin var olagliga att ens prata om. (io9)

Wired riktade in sig på att bespara en av livets svåraste frågor: Varför är egentligen katter så besatta av lådor? (wired)


Veckans musik:

”When the Flame Turns to Ashes”, Drudkh . Snön och mörkret håller alltjämt riket i ett frostigt, fast grepp, så vad bättre att kura ihop sig i fosterlandsställning till än melankolisk, ukrainsk post-BM?


Veckans bilder:

v06-001
(via io9)

v06-002
”Heavy metal t-shirts for inoffensive pop stars” (via dangerousminds)

v06-003
(via laughingsquid)

v06-004
(via I have seen the whole of the internet)


Veckans video: