Länksamling 2014:27

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott. Fotbolls-VM, Almedalen, Roskilde och allt annat som hör till sommaren upptar allas tid och folk använder sina mobiler för internet (alltså läser ingen), vilket leder till en bantad version av veckan.Facebook får lite kritik för oetisk forskning på sina användare för första men gissningsvis inte sista gången. (fastcoexist)

Bota din impulsivitet med att betrakta naturen. (fastcoexist)

Fördelen med en privatiserad militär är att de kan mordhota handen som betalar dem. (nytimes)

Om du inte vill att NSA skall spara allt du gör för all (överskådlig) framtid så skall du sluta gömma dig. Fö. garanterar det här att du blir spårad – men det var du redan. (boingboing)

Veckans mest deprimerande nyhet, som omöjligen kan stämma men som skulle förklara en hel del: Folk föredrar fysisk smärta framför en kvart med sina egna tankar. (theatlantic) (via boingboing)

…Fast om man räknar med de psykologiska effekterna av isoleringsceller är det kanske mer förståeligt. (io9)

Äntligen kan vi förstå vad dessa stinkande apor med smutsiga labbar säger! (iflscience)

Varför är folk så fascinerade av nekrofiler? Är det för att kroppen är så lik? (theconversation)

”Keep calm and carry on.” Men inte i andra världskriget, om du nu trodde det. Jag trodde det. Nu vet jag bättre. (theconversation)

En språkmarxist attackerar språknazister. Han får, för en gångs skull, inte 4 år i fängelse för våldsamt upplopp. (theconversation)

Veckans musik: ”Ni Shagu Nazad”, Jucifer. Make och maka från USA som spelar skränig och ångestladdad sludge tillsammans, så som giftas gör.