Länksamling 2014: Årsbästa

Jag samlar det roligaste, mest intressanta och läsvärda, allmänt häftiga eller galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott. Så adjöss till 2014, hej till ett självidentifierat ”gott” nytt år: 2015.


Post Snowden, Heartbleed, datalagring och privatlivets död: Årets största händelser på internet. (.SE)

(via)
(via ISS)

Teknologisk telepati, djur som fick mänskliga rättigheter och osynlighetssköldar: Science fiction som slutade vara fiction under 2014. (io9)

(via)
(via io9)

Enorma underjordiska hav, labbodlade könsorgan och livsformer som äter elektricitet: Årets största vetenskapliga upptäckter. (NewScientist)

(via)
(via NewScientist)

Windows 8, otrohet, ordvitsar och Ramadan: Saker som förbjöds i Kina under 2014. (Quartz)

(via)
(via startupmeme)

Människor. Människor överallt! De vackraste fotografierna från 2014. (National Geographic)

(via)
(via National Geographic)

(Bonusfakta) Saker som du kanske inte trodde om året som gick: Det var det säkraste året att flyga. Faktum är att 2014 var det säkraste året att flyga i hela den moderna historien. Känns det som att världen har blivit sämre under 2014? Inte överlag. Vi marscherar fortfarande taktfast mot den fredligaste tiden i mänsklighetens historia. Det förstås givetvis mycket att se framemot under 2015, men det tar vi som det kommer. Men redan nu kan jag tipsa om saker att titta efter i stjärnhimlen under 2015.