Vi äter fläsk och dricker brännvin i Skåne. Men vi har också planer på att förinta större delen av mänskligheten.

Eftersom jag skriver spekulativ skönlitteratur är det knappast någon överraskning att jag är omåttligt förtjust i…låt oss det kalla det ”okonventionella teorier” om vår omvärld. Som tonåring plöjde jag igenom Philip K. Dick, så jag skyggar inte för tanken att nazister från ett parallellt universum strax kommer att invadera vår tidslinje, att världen är en illusion och vi i själva verket redan är döda, eller för den delen att tiden börjar gå baklänges. Våra visioner om framtiden säger i slutändan alltid mer om samtiden. Vad är folkets stora rädslor? Vilka tankegångar dominerar i kulturen? Hur kan vi förhindra negativa nutida strömningar?

Jag berättar detta för att du ska förstå hur glad jag blev när ett kuvert från Skånepartiet kom i brevlådan. Äntligen något som skulle utmana min fantasi på allvar. Vänner och bekanta hade redan börjat äcklas, förfäras, håna och gapskratta över utskicket i sociala medier, så jag hade en aning om vad som komma skulle… men jag hade inte kunnat föreställa mig hur sinnesstrypande verklighetsfrånvänt deras valmanifest var.

Till saken hör att jag har en minst sagt avog inställning till politik, eftersom nästan ingenting gör folk dummare än politik. Vanligtvis resonabla personer är plötsligt hjälplöst fast i trettioelva kognitiva bias och deras försvarsmekanismer är så primitiva att till och med Freud – vars teorier slutade vara relevanta 1945 – plötsligt känns som höjden av psykologisk utveckling och insikt.

Kuvertet innehåller Skånepartiets ”partiprogram”, om man nu ska kalla den brokiga samling av åsikter och schizoparanoida påståenden som torgförs för det. Om du tycker att övriga partier stundtals är ute och cyklar kan jag försäkra dig om att Skånepartiets medlemmar är hopplöst förlorade på ett veritabelt världshav av vanföreställningar. (Som en extra bonus är förstås partiets förkortning SkåP. Bara en sån sak.)

Så låt oss börja att dissekera detta svammelsurium av skåneseparatistiska psykoser! I ett försök att lindra de värsta smällarna håller vi en humoristisk ton, men förbered dig på att en viss existensiell smärta kan uppstå och du kommer att vara lite dummare efter att ha läst. Men det kommer att vara värt det.

Skånepartiet 02-tum

Det börjar som ett relativt ”harmlöst” hopkok av trångsynta idéer som är så vanliga bland partier som livnär sig på yttre högerkanten.

  • Förstörelse av naturen med denna pågående och tvingande invandring.
  • Kulturella motsättningar.
  • Halalslakt.
  • Kvinnoförtryck.
  • Stopp för all exploatering av vår åkerjord.
  • Vi skall inte anpassa oss efter invandrares religiösa seder.
  • Vi äter fläsk och dricker brännvin i Skåne.

För det första skall det ju sägas att det är rätt trevligt jämfört med många andra högerextrema partiers jargon. De vill ju mest att alla ska komma överens, men hur fan ska vi kunna göra det om vi inte kan äta fläsk och dricka brännvin tillsammans? Det faller ju på sin egen orimlighet! Notera även hur de slänger med några populistiska idéer som gissningsvis skall locka potentiella väljare att tänka att innehållet kanske inte är så vidrigt bisarrt ändå. Trots dess relativa mildhet och nästan sympatiska framtoning (oroa dig inte, det blir värre) är några ”argument” värda att lustmörda för sakens skull.

1. Hur invandring förstör naturen är minst sagt oklart, men jag antar att de inte åsyftar utsläppen från de fordon som forslar denna ständiga (inbillade) syndaflod av militanta miljömördare från andra länder. Förmodligen är det så att de menar att befolkningsökningen pressar landets resurser att distribueras till flera och vi, som är så fattiga att vi nästan dör, inte klarar av att dela med oss. Om så är fallet borde väl det innebära att vi skulle kunna klimatkompensera med en utvandring som motsvarade invandringen? Felet är således inte att det kommer för många invandrare. Felet är att vi inte utvandrar i tillräckligt stor utsträckning.

2. Exakt vem som exploaterar ”vår” åkerjord är också väldigt oklart. Är det EU? Storbönderna? Den förbannade Staten? Eller invandrare som bosätter sig och börjar odla illegalt på andra personers mark? Men det spelar egentligen ingen roll, för den första och enda frågan man behöver ställa sig är: Vad fan skall man med åkerjord till om man inte exploaterar den? När jag tänker efter: Är inte ”åkerjord” själva definitionen för att exploatera mark?

3. Vi äter fläsk och dricker brännvin i Skåne! (Har du någonsin sett ett skånskt julbord? Det består enbart av svin, sprit och kål!) Så vad är de oroliga för? Är det att de flyktingar som inte äter fläsk eller dricker brännvin kommer att svälta ihjäl och deras lik kommer att stinka upp gatorna? Vi skördar ju för fan 560 000 ton potatis varje år! Om det inte passar får de väl nöja sig med kål och päror. (Eller handla precis de vill i en butik?)

Julbord i Skanör
Julbord i Skanör: En tallrik fylld av fläsk! (via huvudveck)

Nu började vi på baksidan av kuvertet. Varför? För att det är den minst skräckinjagande biten. Framsidan av kuvertet ser ut så här:

”åtmistone” och ”innehåll valsedlar”: För att inget bygger förtroende som stavfel på framsidan av kuvertet!
”åtmistone” och ”innehåll valsedlar”; inget bygger förtroende på samma sätt som stavfel!

”Skottland röstar om självständighet 18/9, Katalonien 9/11. Men 14/9 är Skåne först!” Något säger mig att de inte har full koll på vad ”rösta om självständighet” innebär eftersom de förväxlar det med ett val till regionfullmäktige, men låt för all del inte det hindra er.

”Ingen spårväg i Malmö eller i Lund.” Ytterligare lite missnöjesröstfiske. Jag antar att 1906-1973, då Malmö stads spårvägar fanns, måste ha varit en synnerligen mörk tid som ingen av partiets medlemmar vill tillbaka till.

NB: Tack och lov skickar de med instruktioner för hur man öppnar ett kuvert, något som på intet sätt skall ses som indikativt för deras tilltänkta målgrupp. Du kan förmodligen föreställa dig exakt hur förväntansfullt jag nu sprättar upp kuvertet med en kökskniv som jag nyss använt för att skära något annat än fläsk.

VARNING! Precis som insidan av människokroppen är mycket äckligare på insidan än på utsidan så är kuvertets innehåll inget för känsliga. Redo? Då kör vi:

Man vet att det är ett seriöst parti när de pushar stönlitteratur och vill ha dina pengar.
Man vet att ett partiprogram är guld värt när det publiceras som stönlitteratur för tvåhundra spänn…

Jag kan försäkra dig om att du inte behöver läsa brödtexten, som enbart är nonsens och kan orsaka små kräkningar i munnen. Istället vill jag fokusera på det översta påståendet, nämligen att ”1:a upplagan beslagtagen av polisen. Bokhandeln har KORANEN men vägrar sälja denna bok.” För er som inte är bekanta med ”författaren” så är det alltså Carl P. Herslow, Skånepartiets förste man och tillika förstanamn.

(bild via expo)
(bild via expo)

Herslow blev 2011 åtalad för hets mot folkgrupp, men friades dock (affischen ifråga bedömdes alltså vara snel hets). Men den friande domen till trots är Herslow en mycket hetsig man! Det krävs trots allt rätt mycket för att bli polisanmäld och dragen inför rätta av Erikshjälpen – en saktmodig och from kristen hjälporganisation som mest är kända för sina second hand butiker. För en människa med dålig läsförståelse och obefintlig faktakoll är det lätt att få intrycket att polisen beslagtog första upplagan i syfte att censurera hans verk och förtrycka de obekväma sanningar som boken säkerligen är fylld av… men det stämmer förstås inte.

I själva verket fälldes Herslow i domstol för att ha brutit mot upphovsrätten när han ”citerade en artikel” om kvinnlig könsstympning (dvs. han stal artikeln i sin helhet och behöll alla pengarna själv). Erikshjälpen stämde och såg helst att Herslow skulle återkalla hela upplagan av boken och ta bort artikeln om könsstympning. Detta klarade han inte av, eftersom ”Folk vill behålla boken och andra har lämnat den vidare. En del har sagt att de vill ha 10 000 kronor för att lämna tillbaka den”. Följaktligen förbjöds han att sälja resterande exemplar som då beslagtogs av polisen. För den som mot förmodan är intresserad av att läsa verket utan att betala 200 kronor finns det 1 exemplar på landets bibliotek, närmare bestämt på Universitetsbiblioteket i Lund. Som glasyr på spettekakan var det inte heller första gången som Herslow fälldes i domstol för brott mot upphovsrättslagen – 2009 dömdes han att betala drygt 529 000 kronor i skadestånd till Stim, sedan han helt enkelt struntat i att betala för musiken han spelat på sin närradio i Malmö. (NB: Detta förklarar möjligen Skånepartiets besatthet av reklamfinansierad radio.)

Men nog om Herslows olyckliga tvister med (o)rättvisan! Låt oss gå vidare till den absolut mest verklighetsfrämmande, skrämmande och beklämmande delen:

Skånepartiet 05-tum

Såg du det, eller började världen snurra på ett sådant där ”herregudvadihelveteärdetjagläser, harjagblivitfullständigt-galen” sätt och du var tvungen att stänga ögonen för att skydda din intellektuella integritet? Oroa dig inte, här kommer det igen:

3. Av naturmiljöskäl [sic] stoppas ytterligare nettoinvandring till Skåne. Världen är kraftigt överbefolkad. Världsbefolkningen måste minskas från 7 miljarder till 250 miljoner för att människan och övriga ska kunna klara sig återstående 2 miljarder år. Skåne har alldeles för stor befolkning.

BAM! Från ingenstans, likt en regnskur en augustidag med omväxlande molnighet, kommer helt plötsligt (vad som måste vara) det mest radikala förslaget någonsin från ett svenskt parti! Så härligt, så oväntat, så uppfriskande med någon som förespråkar ett panglobalt folkmord! Skåne represent (och i regionvalet dessutom)! Så om du känner ett underträngt behov att mörda en sisådär 6,75 miljarder människor, rösta på Skånepartiet!

Jag vet inte riktigt vilka väljare det här är avsett att locka. Bortsett från att världsbefolkningen i skrivande stund är strax över 7,25 miljarder, vilket gör att vi behöver mörda en kvarts miljard människor till, så finns en beklagansvärd brist på information om hur de tänkt gå tillväga för att mörda större delen av mänskligheten (vad fan, vi kan höfta och säga 7 miljarder människor blankt). Sedan är det förstås också märkligt att vi bara ska leva i 2 miljarder år till… Vad händer sen?

Et voilà! Vi är tillbaka på spekulativt territorium! Hur tror du att Skånepartiet tänker genomföra sin massutrotning? (nästan) Utan omsvep kommer här mina 5 bästa förslag för hur Skånepartiet ska förinta 7 miljarder människor. (Jag kan direkt säga att jag inte är så naiv att jag förväntar mig någon ersättning, inte minst pga. en historia av att stjäla idéer och låta bli att betala ut royalties…)

1. En genetiskt skräddarsydd, luftburen form av en blödarsjuka där det enda botemedlet är att oavbrutet äta fläsk och dricka brännvin.

2. Vi exploaterar Skånes återjord för att bygga ett utomjordiskt komplex och avfyrar sedan kärnvapen på resten av världen.

3. Uppfinn och sänd en signal som triggar ett våldsamt, okontrollerbart psykotiskt beteende. Använd sedan Malmö närradio till att sända en motfrekvens som skapar en våldsfri zon inom en 5-mils radie av Malmö. Vi kommer att spara 1 miljard på det här. Per år!

4. Zombieapokalypsen är ju på modet. De odöda flyktingvågorna kommmer dock inte att få tillgång till tandvården (inte ens om de har högkostnadsskydd!)

5. Tvinga mänskligheten att läsa Skånepartiets valsedlar tills de inte står ut och hellre livet av sig än att tillbringa en evighet i dumhet.

thestupiditburns

Det är alltid lite känsligt att håna personer med vacklande mental hälsa, så låt oss avsluta den här krönikan med det allvar som den förtjänar.

Frågan lyder: ”Bör vi minska världens befolkning?” Svaret blir det samma som det alltid bör vara när psykopater försöker propagera för malthusianistiska teorier: Den som är sugen på att minska befolkningen bör alltid föregå med gott exempel och börja med att eliminera sig själv.