De tog våra jobb!

Det är sista veckan innan söndagens val, vilket innebär att vi alla lider av politisk härdsmälta och de flesta passar på att rensa sina ansiktsböcker för att kunna upprätthålla en bekväm ekokammare och därmed minska sin kognitiva dissonans inför söndagens pestkoleriska val. De smartaste har förstås redan röstat och slipper allt detta, men för oss andra har Golgatavandringen bara börjat.

Jag hade tänkt att länka följande klipp från South Park i ett försök att sammanfatta hur jag upplever att debatten har varit så här långt. (Ja, jag vet att det är bara 10 timmar av inskränkta rasister som upprepat skriker och beklagar sig över att ”de tar våra jobb”. För att motsvara den faktiska debatten antar jag att videon borde varit 100 timmar. Minst.)

Det är då det händer! Jag kastar mig över screencapen och hinner föreviga ett fragment av en fantastisk händelse:

De tog våra jobb!
Nyckelordsvald reklam? I mitt riksdagsval? Det är mer sannolikt än vad du tror.

Är det en riktad kampanj för att fånga upp missnöjesväljare? Det låter inte orimligt, med tanke på att Socialdemokraternas val­ledare Jan Larsson beskrev partiets prioriteringar: ”Jobben är nummer ett, sedan kommer skolan och välfärden.”

Till saken hör att youtube har kört riktigt, riktigt mycket politisk propaganda (”reklam”) den senaste tiden. Då DN uppskattar att ”valrörelsen kostar 340 miljoner kronor, varav den största delen läggs på reklam”, så det är rimligt att anta att det bara kommer att intensifieras allt eftersom V-Dagen närmar sig.

Oavsett, efter att jag redan förbannat M:s kampanjvideo i någon vecka är det nu S som kastar bort alla chanser till att någonsin få min röst i detta val. Låt mig vara tydlig: Inget parti som stör mitt youtubande kommer någonsin att få min röst. (Jag borde fö. föreslå att ordet inkluderas i SAOL…)

Uppdatering: Okej, nu går det lite väl långt. Jag får reda på att ett simulacra av Göran Hägglund håller på och ringer upp hushållen (pluspoäng för PKD för att ha förutspått det). Jag tänkte googla lite mer information om denna telefonterrorkampanj, men möts istället av det här… Se om du kan hitta felet och fundera sedan om vi skall bannlysa politik från Internet.

Är inte det här olagligt? Om inte, borde det inte vara det?
Är inte det här olagligt? Om inte, borde det inte vara det?