Länksamling 2015:02

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott. Veckans överlägset tråkigaste nyhet och kollektiva färd mot förryckt vansinne är förstås händelserna i Frankrike som fortfarande pågår.


Är Emerson Spartz, mannen som populariserade clickbait, en charmigt storhetsvansinnig, självgod och totalt amoraliskt kräk till människa? Svaret kommer att förvåna dig! (newyorker)

Senaste Snowden: All Skypetrafik kan avlyssnas och massregistreras. (arstechnica) (via boingboing)

Ett blick tillbaka genom våra okulära implantat på det gångna årets framsteg inom AI. (technologyreview)

BCC förklarar varför ekosystemets dolda immunsystem består av svampar. (bbc) (via quartz)

Tråkigheter i världen: I Iran exploderar metamfetaminmissbruket bland kvinnor (the newshub), häxjakter börjar bli poppis igen på Papua Nya Guinea (vice) och Ryssland föreslår att förbjuda allehanda minoriteter från att få körkort. (bbc)

Angående oändlighet inom litteratur och oändlighet inom matematik. (H+ Magazine)

Kan vi äntligen ha hittat en drog som minskar drogberoende, och kommer vi att förbjuda den? (newscientist)

På tal om olagligheter och förbud… 80% av darknet utgörs av barnporr, något som tydligen inte är allvarligt nog för att leda till några massgripanden. (wired) (via boingboing)

Politiskt deprimerad? Njut av den här magnifikt skadeglada recensionen av Dan Browns senaste mästerverk. (themillions)

Om du inte visste att Florida är USA:s mest flängda stat: Crackrökande par fastnade i olåst garderob i två dagar, en man blev slagen med kondomer av sin flickvän, medan en tredje man blev förståeligt upprörd när hans flickvän berättade att spöket av hans döda familjemedlem kommer att hemsöka och våldta honom med ospecificerad sexleksak.


Veckans musik:

”Spoken Words of Venom”, Naglfar . En sådan här vecka kan man verkligen behöva skrika ur sig ångesten, avskyn och hatet mot omvärlden, så jag grävde fram en gammal favorit av förakt och gjorde den till veckans låt.


Veckans bilder:

via
(via thecuriousbrain)
via
(via coolsciencegifs)
via
Hubble’s new view of iconic ’Pillars of Creation’ (via newscientist)
via
(via thecuriousbrain)