Länksamling 2014:33 (Sommarsynops #1)

Jag samlar det roligaste, intressanta, läsvärda, allmänt häftiga och galnaste som det (borde ha) snackats om under den gångna veckan, samt lite annat smått och gott.

Sommaren är slut, oväder och andra främmande element har dragit sig in från den stora Atlanten. Sommaren är bekant kort, och eftersom det mesta glöms bort finns nu åter länksamlingen här – men kanske bara i dag. (Som en extra bonus återvänder jag till semester för att finna min macs HDD återkalleligt försvunnen efter en systemuppgradering. Apple: It just won’t work.) Men, nog om det, för visst hände det saker under sommaren! Här kommer första delen av det du missade. Vi börjar precis som på begravningar med de allvarliga sakerna.Eftersom jag i skrivande stund är förbannad påminner jag skadeglatt om att Apple hatar kvinnor. I synnerhet deras kön. (bigthink)

Edward Snowden stod för sommaren stora intervju. (wired)

Medan Microsoft presenterade ett nimmt sätt att göra hyperlapsevideo av GoPro. (twistedsifter)

Om jag bara vetat att det fanns en övergiven nöjespark i Berlin hade jag besökt den i somras. (quartz)

På tal om attraktioner, se hur oförstört Palestina var -96. 1896. (joannecasey)

Striderna i Ukraina fortsatte, i ett krig som upprepade gånger förutspåtts av landets science-fiction författare bara några år tidigare. Något de naturligt nog nu får skit för. (slate) (via boingboing)

Och ett tag under sommaren såg det ut att vara så illa ställt med världen att t.o.m. buddhister sysselsatte sig med etniska rensningar/folkmord. (shambhalasun)

Men det var inte odelat dåliga nyheter: Sommaren förde oss med sig nytt hopp om att plundra Alexander den Stores grav. (dn)

Och i Kina uppdagades en av de största köttskandalerna någonsin, vilket drabbade franchisekedjor, främst för att de är äckliga och ingen borde äta deras årsgamla mat. (quartz)

The Oatmeal lyckades övertyga Elon Musk att donera 1 miljon dollar till ett Nikola Tesla museum. (theoatmeal)

Men till slut blev det, som så många gånger förr, katterna som förenade mänskligheten i kärlek och harmoni! (cashcats.biz)

Veckans musik: ”Silent Fireworks (Marek Hemmann Remix)”, Dapayk & Padberg. En av sommarens stora favoriter som rullade på repeat under långa, svettiga kvällar.

Would you like to know more?
Fortsätt till Sommarsynops #2, Sommarsynops #3 & Sommarsynops #4.